De midwinterzanger
feb 01

De midwinterzanger

Mariëlle (40 jaar):

Vrijdag in de kerstvakantie. Op tijd wakker worden, want het Midwinterzingen is vandaag!  Twee van onze meiden gaan meedoen en de rest maakt er een dagje uit van. Dat gaat al een paar jaar zo en het hoort er echt bij in de kerstvakantie.

Marlieke (14 jaar):

Ik ben dit jaar voor de derde keer naar Midwinterzingen geweest. Ik vind het heel erg leuk omdat ik daar de mensen weer ontmoet die ik elk jaar daar zie, maar ik vind het ook heel erg leuk omdat ik heel erg van zingen houd.

Op zo’n dag gaan we 5 keer een poos zingen en na elke keer dan hebben we pauze. De laatste keer repeteren doen we meestal in de kerkzaal. De andere keren repeteren we in een zaaltje.
In de pauzes is er meestal iets van fruit om op te eten en drinken. We lunchen daar ook.  We hebben best veel tijd om lekker bij te kletsen en om verstoppertje te spelen. ‘s Middags dan hebben we de uitvoering en dan mogen alle ouders en broertjes of zusjes komen kijken. Daarna moeten we weer afscheid nemen. Dat is nooit zo leuk, maar we weten dat het volgend jaar weer is en dat er in mei ook nog KMDJ-kamp is, waar de meeste kinderen ook heen gaan. Dat is wel heel erg fijn.

Joëlle (13 jaar):

Ik vond het leuke van Midwinterzingen dat je weer kinderen terug zag die er de vorige keer ook waren. Er waren ook nieuwe kinderen en die leerde je snel kennen. Het was erg gezellig en we gingen ook samen eten en kletsen natuurlijk!
Het zingen was ook heel erg leuk en het leuke aan zingen bij Midwinterzingen is dat je niet alleen psalmen zingt zoals je ze in de kerk zingt. Maar je zingt de liedjes in allerlei variaties. Dat maakt het zingen bij Midwinterzingen erg leuk.

Mariëlle (40 jaar): 

De meiden hebben er zin in! Ze zien vast weer bekenden van het muziekkamp van vorig jaar of van de vorige keer Midwinterzingen. En ze zijn benieuwd naar de liederen die ze gaan leren.
Wij, de rest van het gezin, gaan een dagje winkelen in Utrecht. Na afloop gaan ook wij naar IJsselstein. We worden verwelkomt in de kerk. De kinderen zijn gezellig aan het kletsen en de koffie/thee staan klaar.

Dan is het tijd voor het miniconcert. Ze mogen laten horen wat ze dit keer in een dag geleerd hebben. Het blijft zo mooi om naar te luisteren! Dit jaar rond de 20 kinderen die vol overgave zingen, eenstemmig, meerstemmig, canons, solo’s, alles komt voorbij. Soms nog wat voorzichtig, andere keren stevig gezongen. Maar heel knap als je bedenkt dat ze ’s morgens nog niet wisten wat ze gingen zingen en dan ’s middags een concert kunnen geven.En als publiek leren we er zo ongemerkt weer een paar mooie kerkliederen bij!

Het Midwinterzingen is een uitvloeisel van de Kerkmuziekdagen voor de Jeugd (die jaarlijks rond Hemelvaart plaats vinden). Omdat de deelnemers een jaar tussentijd véél te lang vonden, kwam er ook een winteractiviteit bij: een dag Midwinterzingen.
Joëlle zit in de eerste klas Havo/VWO, zij is een vaste deelnemer aan het Midwinterzingen. Marlieke zit in het derde jaar van het VMBO en zij gaat al jaren mee met de Kerkmuziekdagen voor de Jeugd, en natuurlijk ook het Midwinterzingen. Mariëlle zingt en speelt blokfluit en gitaar. 
Het Midwinterzingen werd ditmaal geleid door Willeke Smits en Catrien Posthumus Meyjes.

Gelezen: 1011633 keer Laatst aangepast op donderdag, 09 maart 2017 11:47