Kerkmuziek - professional

Kerkmuziek - professional

Conservatorium

De kerkmuziekprofessional heeft een afgeronde conservatoriumstudie achter de rug: kerkmuziek, gecombineerd met hoofdvak koordirectie, zang of een instrument (zoals orgel of piano). Deze opleiding kan worden gevolgd in Utrecht en Rotterdam:

 
Utrecht

Het HKU Utrechts Conservatorium biedt de bachelor en master. Het studieprogramma bestaat in grote lijnen uit lessen in toetsinstrumenten, cantoraatsvakken, muziektheorie, praktische vakken, liturgie, gregoriaans, hymnologie en een aantal aanvullende vakken zoals orgelbouw, mediatechniek, stage en reflectie. Naast het reguliere lesprogramma zijn er diverse projecten en worden er gastdocenten uit het werkveld uitgenodigd.

Meer informatie

http://www.hku.nl

 

Rotterdam

Bij Codarts (Rotterdams Conservatorium) maakt kerkmuziek integraal deel uit van de bachelor orgel. De orgelstudenten krijgen naast de orgelstudie o.a. les in zang, cantoraat, liturgiek, hymnologie, kerkelijk orgelspel, gregoriaans, orgelbouw, muziektheorie en educatievakken. Door het volgen van minors kunnen studenten zich daarnaast ontwikkelen in koor- en ensembleleiding. 

Meer informatie: 

Codarts - Kerkmuziek